Wat moet je de dag voor een evenement met je paard doen? H&H onderzoekt…

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

 • Er komt veel planning en voorbereiding kijken bij het voorbereiden van een eventingwedstrijd. Van fitnessprogramma’s tot lessen, nieuwe kits tot reisarrangementen, je hebt waarschijnlijk weken (zo niet maanden) besteed aan het voorbereiden van de grote dag. Maar heb je er al over nagedacht wat je de dag voor het evenement met je paard gaat doen?

  Wat te doen met paard de dag voor een evenement?

  Moet je je dressuurproef doorlopen, hem over een paar sprongen laten springen of hem een ​​vrije dag geven? We praten met enkele topruiters en trainers om erachter te komen wat de ideale voorbereiding zou moeten zijn.

  “Als een paard de dag voor een wedstrijd niets doet, dan zijn ze vaak te fris op het evenement. Ik vind het belangrijk voor hun welzijn, souplesse en brein dat ze iets doen”, zegt British Eventing (BE) geaccrediteerd coach Cindy Llewellyn.

  Vijfsterren eventamazone Georgie Spence is het daarmee eens en zal haar paarden vaak de dag voor een wedstrijd springen.

  “Het hangt af van hun individuele temperament en behoeften, maar over het algemeen zullen de goede springers een cursus doen en als ze moeite hebben met springen, zal ik wat rasterwerk met hen doen. Ik heb het altijd zo gedaan en het heeft altijd gewerkt”, legt Georgie uit.

  “Ik doe altijd wel iets met mijn paarden. Er kan veel druk zijn tijdens een wedstrijd, dus als je ze de dag ervoor springt, haalt het gewoon de rand van ze af. ”

  Eventamazone Nat Dixon, die Badminton en Burghley heeft voltooid en op de shortlist stond voor de Olympische Spelen van Sydney, is geen fan van het springen van haar paarden voordat ze aan de wedstrijd beginnen, maar geeft er de voorkeur aan ze te scholen.

  “Ik hou er niet van om de dag ervoor op de mijne te springen, omdat ik denk dat het de spieren belast”, zegt Nat. “Tenzij ze echt begaafd zijn, zal ik ze niet op een moeilijk niveau scholen, ik werk ze liever in een lang, laag frame en doe veel zijwerk. Ik zeg niet dat wat ik doe goed is, maar het werkt voor mij.”

  Individuele voorkeuren lijken de sleutel te zijn, met ruiters en trainers die het erover eens zijn dat het belangrijk is om iets met je paard te doen de dag voordat je hem meeneemt naar een wedstrijd, maar er is geen vaste regel over wat die activiteit zou moeten zijn.

  “We werken onze paarden altijd de dag ervoor – ze zouden nooit niets doen, maar wat voor werk ze doen, verschilt per paard”, zegt de Australische evenementenruiter Bill Levett. “Sommigen hebben misschien een flatwork-sessie, anderen springen, of gaan voor een stuk heuvelwerk of een lunge voor een stuk. Wat ze doen, wordt afgestemd op het specifieke paard en wat daarbij past qua voorbereiding op het evenement.”

  “Normaal gesproken gaan we een paard niet galopperen op de dag voordat het deelneemt en als we werken aan een groot driedaags evenement, verminderen we het werk en doen we onze laatste ‘grote’ voorbereidingsgalop 10 dagen voordat het paard naar het buitenland gaat rennen op zijn evenement”, voegt Bill toe.

  Hoewel het misschien geen goed idee is om je paard de dag ervoor te galopperen, gelooft Cindy Llewellyn dat een korte galop voordelig kan zijn voor die evenementpaarden die op hogere niveaus strijden.

  “Bij middelmatig en hoger kan het een goed idee zijn om de luchtwegen van het paard vrij te maken door ze een korte, scherpe galop te geven de dag voordat ze crosscountry gaan”, zegt Cindy. “Ik denk niet dat een paard intensief gedrild hoeft te worden, maar het kan nuttig zijn voor de ruiter om de dressuurproef te doorlopen, of een ritje maken waar ze kunnen strekken en je kunt wat meegeven om aan hun souplesse te werken, kan ook voordelig zijn. .”

  Terwijl ruiters en trainers pleiten voor het berijden van hun paarden de dag voor een wedstrijd, gelooft dierenarts Leticia Macias Bricio van Durham Equine Practice niet dat er een significant risico is voor het fysieke welzijn van uw paard als hij een vrije dag heeft vlak voordat hij deelneemt.

  “Alle paarden hebben een rustdag nodig en als die dag de dag voor een wedstrijd is, vind ik het niet riskant”, zegt Leticia. “Het hangt natuurlijk af van het niveau van de competitie en je paard, maar idealiter zou ik zeggen dat je ervoor moet zorgen dat je paard de dag ervoor beweegt, niet de hele dag in de stal laat staan, maar ze niet uitput – een lichte hack is een goed idee.”

  “Paarden zijn routinedieren, dus het belangrijkste is om alles hetzelfde te houden en ervoor te zorgen dat ze ontspannen blijven”, besluit Leticia.

  Bill Levett is het daarmee eens: “We proberen hun routine zoveel mogelijk ongewijzigd te houden voor, tijdens of na een wedstrijd – ze zullen uitleven als ze gewend zijn om bijvoorbeeld de avond voor een evenement uit te leven.”

  Alle paarden zijn individuen en hebben verschillende behoeften en voorkeuren, dus zorg ervoor dat je je paard kent en bedenk wat voor hem werkt bij het plannen van wat je de dag voor een wedstrijd gaat doen.

  Misschien ben je ook geïnteresseerd in…

  De kans is groot dat uw paard tijdens de pandemie minder werk heeft gehad, dus het is van cruciaal belang dat uw

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten het tijdschrift bezorgd elke week bij u thuis, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online dienst dat brengt u het laatste nieuws en rapporten, evenals andere voordelen.

 • ]

  creditSource link

  We zullen blij zijn om uw mening te zien

  Leave a reply

  Pa4den
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
  Compare