Hoe leer je een paard galopperen – deskundig advies van een topruiter

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

 • Katie Jerram-Hunnable (foto) is haar hele leven met paarden bezig geweest; ze begon met showen op zevenjarige leeftijd en begon met het produceren van showpaarden toen ze begin twintig was. Katie produceert momenteel paarden voor The Queen. Ze heeft vele malen gewonnen op de Horse of the Year Show (HOYS) en de Royal International (RIHS) en traint momenteel paarden en ruiters op de stal van haar ouders in Essex, samen met haar man, de voormalige Olympische eventer Chris Hunnable. Hoe leer je een paard galopperen? Katie deelt haar advies…

  De sterren trainen

  Ik had een geweldige jager, Noble Clover genaamd, met wie ik meedeed in gewichten, arbeiders en damesklassen. Hij was erg stoutmoedig, maar kon sterk zijn, zoals ik tot mijn kosten ontdekte bij Royal Windsor. Ik stopte niet nadat ik hem in galop had gezet, en we sprongen netjes uit de arena over de Paard & Hond spandoek.

  Ik heb de neiging om mensen te adviseren hun paarden niet te veel te bijten, maar bij deze gelegenheid besloot ik dat er betere remmen nodig waren, dus hield ik hem dienovereenkomstig in bedwang. Later dat jaar won hij bij HOYS als zwaargewicht en we hebben nooit meer achterom gekeken.

  Veel ruiters raken in paniek in de showring als de keurmeester of steward hen vraagt ​​om te galopperen. Ze komen te snel uit de hoek, trappen erop, maar grijpen vaak tegelijkertijd naar de mond van het paard, waardoor deze holt in plaats van te zakken en correct te verlengen.

  Anticiperen is ook vaak een probleem voor zowel paard als ruiter. De enige oplossing is om het galoptempo thuis te oefenen, zoals je elke andere zou doen, zodat je het op een gecontroleerde manier kunt uitvoeren.

  Hoe leer je een paard galopperen?

  1. Tel hoeveel natuurlijke galopstappen u maakt langs de lange zijde van de ring. Dit is afhankelijk van de grootte van je arena en de hoogte en lengte van je paard.

  Verdiep je zit en verkort het natuurlijke ritme, door twee extra passen aan de lange kant te maken – als de natuurlijke galop van je paard bijvoorbeeld 11 passen is, probeer dan 13 passen te rijden.

  Ga terug naar de natuurlijke galop, verlicht je zitvlak en verleng de pas, met als doel drie passen minder te rijden – in dit geval acht passen langs de lange zijde van de arena. Verdiep je vervolgens je zitvlak en verkort weer terug naar het natuurlijke ritme.

  2. Ga deze oefening met beide teugels op en neer als onderdeel van je wekelijkse scholingsregime, maar zorg ervoor dat je andere oefeningen opneemt om het paard fris en plezier in het werk te houden.

  Blijf deze oefening oefenen totdat je zeker weet dat je het paard kunt vragen zijn frame op commando te veranderen, zonder te anticiperen of in paniek te raken.

  3. Probeer de stoel lichter te maken in plaats van met de hielen in te graven. Je moet je handen zacht houden om het paard vooruit te laten gaan.

  4. Oefen met het op en neer bewegen van het paard in de galop, zodat dit onderdeel wordt van de scholingsoefening, in plaats van iets dat dramatisch en opwindend is.

  Overweeg dit…

  • Als u eenmaal in de ring bent, moet u weten waar de steward u waarschijnlijk zal vragen te galopperen en waar de jury naar de galop kijkt. Rechters kijken niet per se alles.
  • Ik begin mijn voorbereiding voor de galop aan de korte kant van de ring voor de hoek waar ik moet galopperen. Dit betekent dat ik het tempo geleidelijk opbouw, zodat het paard zich kan uitstrekken, zodat mijn optimale galop in het frame direct voor de keurmeester is. Wacht niet tot het laatste moment en schiet dan in paniek de hoek uit en hoop dat het goed gaat.
  • Zoek een ruimte die bij jou en je paard past. Ik ga liever eerst, of achter iemand waarvan ik weet dat hij een goed tempo zal zetten. Wees niet gehaast en wees niet bang om te cirkelen als u niet tevreden bent met uw positie.
  • Oefen thuis galopperen met behulp van de oefening die ik heb beschreven. Je zou een paard niet in de showring zetten zonder zijn andere passen te poetsen; de galop mag geen uitzondering zijn. Een goede galop kan de klasse winnen of verliezen.

  Misschien ben je ook geïnteresseerd in…

  Dit is een eenvoudige beenoefening van Sue-Helen Shuttleworth (foto) voor zowel gevestigde als jonge paarden, waardoor de ruiter

  Deze oefening, zoals uitgelegd door de vijfsterren Ierse evenementrijder, Camilla Speirs (foto), legt uit hoe je het wisselen van voorsprong kunt verbeteren over een

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten het tijdschrift bezorgd elke week bij u thuis, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online service die u het laatste nieuws en rapporten brengt, evenals andere voordelen.

 • ]

  creditSource link

  We zullen blij zijn om uw mening te zien

  Leave a reply

  Pa4den
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
  Compare