Biomechanica van rijders: 13 dingen om in gedachten te houden als je een goede rijder wilt zijn

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

 • Mary Wanless, een internationaal gerenommeerde dressuurcoach en specialist in biomechanica voor ruiters, deelt een aantal nuttige adviezen over hoe correcte biomechanica de prestaties positief kan beïnvloeden.

  1. De manier waarop je je ledematen positioneert, hoe stabiel je bent en hoe je je paard kunt beïnvloeden, gebeurt door de biomechanica van je lichaam. Hoe sterker en stabieler, maar toch soepeler je in je lichaam bent (dwz waar de ruiter goede biomechanica heeft), hoe meer ze hun paard positief kunnen beïnvloeden.

  2. Terwijl je op je paard zit, moeten je schouder, heup en hiel allemaal op één lijn liggen. Bedenk of je op je voeten zou landen, in balans als je paard onder je vandaan zou worden gehaald.

  3. Uw dijbeen moet 45 graden ten opzichte van de verticaal zijn voor optimale effectiviteit.

  4. De meeste rijders vallen in een van de twee categorieën – ze hebben een holle of ronde rug. Rijders moeten neutraal en verticaal zijn in hun rugpositie, waarbij de afstand van zadel tot nek even groot is aan zowel de voorkant als de achterkant van het bovenlichaam van een rijder.

  5. Het is ook gebruikelijk dat rijders op hun stoel in de categorie omhoog of omlaag vallen. ‘Up’-rijders hebben de neiging om te rijden alsof het zadel erg heet is, en zullen erg lang zitten, terwijl ‘down’-rijders in het zadel met een zwaarder zadel ploffen. Rijders met goede biomechanica passen tussen deze twee categorieën in.

  6. Rijders moeten hetzelfde gewicht hebben door beide zitbeenderen.

  7. De ‘opwaartse’ beweging van een ruiter in stijgende draf moet overeenkomen met de voorwaartse stuwkracht van hun paard.

  8. Er mag geen beweging zijn van de knie naar beneden in het been van de ruiter in stijgende draf. Evenzo mogen rijders hun rug niet uithollen op de top van de stijging.

  9. Het contactoppervlak tussen paard en ruiter moet gelijk zijn aan het oppervlak van een volledig zittende rijbroek. Het gewicht van de ruiter moet worden verdeeld over de ribbenkast van het paard

  10. De biomechanica van een goede ruiter gaat niet per se over hoe ontspannen ze zijn, maar gaat meer over een goed gebruik van hun spieren en kracht (wat niet altijd even ontspannend is!) om zich op het paard te stabiliseren.

  Vervolg hieronder…

  Dressuurexpert Peter Dove deelt enkele parels van

  11. Om effectief te rijden, moeten rijders hun kernspieren aanspannen – denk erover na om je buik naar binnen te zuigen om een ​​muur te maken en duw dan je kern tegen die muur.

  12. Ruiters moeten even goed ‘gevuld’ zijn met kracht via hun lichaam.

  13. Er moet meer gewicht door uw dijbeen dan in uw voet.

  Misschien ben je ook geïnteresseerd in…

  Dressuurexpert Peter Dove deelt enkele parels van wijsheid over veelgemaakte fouten die ruiters maken in dressuurproeven en hoe

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten het tijdschrift bezorgd elke week bij u thuis, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online service die u het laatste nieuws en rapporten brengt, evenals andere voordelen.

 • ]

  creditSource link

  We zullen blij zijn om uw mening te zien

  Leave a reply

  Pa4den
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
  Compare