Hoe u vliegwisselingen kunt verbeteren: de beste tips van Laura Tomlinson

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

 • Laura Tomlinson is een wereldberoemde dressuuramazone die in 2006 voor het eerst in het seniorenteam verscheen op de Wereldruiterspelen in Aken. Sindsdien heeft ze een reeks medailles behaald, waaronder teamgoud en individueel brons op de Olympische Spelen van 2012 in Londen met haar geweldige campagnevoerder Mistral Højris. Ze voedt momenteel een reeks jonge paarden door de levels. Hier deelt ze haar advies over het verbeteren van vliegwisselingen.

  De sterren trainen

  Mijn kleine toerpaard, Fallatijn Van Kairos, werd tijdens zijn wissels altijd erg gespannen en vluchtig. Na verloop van tijd, met behulp van de volgende oefeningen en adviezen, kon ik hem aanmoedigen om te ontspannen en ze verbeterden.

  Vliegwissels hebben alles te maken met de balans en kwaliteit van de galop. Als de galop goed is en jullie allebei in balans zijn, dan heb je een reële kans om je paard een kwaliteitsverandering aan te leren in plaats van alleen een verandering van richting. Dit zijn enkele van de oefeningen die ik gebruik tijdens het trainen van vliegende wissels.

  Hoe u vliegwisselingen kunt verbeteren

  1. Rechtgerichtheid is de sleutel bij het proberen om meer te “springen” en op te tillen in een vliegende verandering. Als je paard zwaait, verliest hij die doorgang, maar als hij recht is en vrijheid krijgt met de binnenhand, heeft hij het vermogen om in de verandering te reiken.

  Als je paard de neiging heeft om te slingeren of naar één kant te springen tijdens de verandering, probeer dan groot rond de school te rijden met de baan aan de kant waar je paard de neiging heeft om in te vallen. Stap in stap en pak dan tegengalop op. Een paar passen later, terwijl je nog steeds profiteert van de bergopwaartse, opwaartse overgang, vraag je om de verandering naar buiten – waarbij de baan de schommel stopt.

  Je paard kan weigeren te veranderen omdat hij voelt dat hij het niet kan als hij niet kan uitzwaaien. Buig in dit geval ongeveer een meter van de baan weg en vraag opnieuw om de verandering. Als hij dit gemakkelijk kan, keer dan terug naar de baan en probeer het opnieuw.

  2. Als je paard gehoorzame maar vlakke veranderingen maakt, werk dan aan het creëren van meer afdruk in de galop. Hij moet in een galop staan ​​waar je uit een poort van vijf balken zou willen springen – denk aan een stuiterende rubberen bal.

  Als je deze galop hebt, vraag dan om de verandering en houd de energie opgeslagen. De verandering fungeert als de release en komt van de grond.

  3. Als je paard wispelturig is in de wissels, rijd dan op een serpentine zodat je altijd draait voor en na een wissel. Probeer ook direct na de wissel een klein rondje te rijden, zodat de bocht het werk voor je doet.

  Het is belangrijk om niet de gewoonte aan te nemen om aan zijn mond te blijven hangen na de verandering om weer te vertragen, omdat dit al snel een vicieuze cirkel wordt waarbij je paard anticipeert op het ongemak in de mond, waardoor hij nog meer gespannen raakt.

  Dingen om te overwegen bij het verbeteren van vliegwisselingen

  • Je paard moet in staat zijn om mooie overgangen van stap naar galop en galop naar stap te maken zonder te joggen of op de teugels te leunen of de teugels te gebruiken om te balanceren. Als hij dit correct doet, weet je dat je het paard kunt oppakken en vooruit kunt rijden terwijl je in balans blijft.
  • Overgangen bouwen kracht op in de kern en kwartieren van je paard, waardoor de push-kracht wordt opgebouwd die nodig is voor expressieve en verbeterde veranderingen.
  • Het enige hulpmiddel voor de verandering is het onderbeen – je zou omhoog en recht naar voren moeten kijken, met je schouders evenwijdig aan die van je paard. Het linker onderbeen schuift bijvoorbeeld naar achteren om het paard te initiëren om naar rechts te veranderen. Een beetje buiten teugel half halt zal de rechtheid en balans tijdens de verandering helpen.
  • Onthoud dat de meeste paarden een verandering op de ene manier veel gemakkelijker leren dan de andere, dus maak je geen zorgen als je worstelt met het krijgen van een verandering in een bepaalde richting – het zal met de tijd komen.

  Misschien ben je ook geïnteresseerd in…

  Dressuurruiter en trainer Matt Frost gaat terug naar de basis met oefeningen om neerwaartse overgangen te verbeteren

  Grand Prix-dressuuramazone Samantha Thurman-Baker legt uit hoe je een paard leert om vierkant te stoppen

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten het tijdschrift bezorgd elke week bij u thuis, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online service die u het laatste nieuws en rapporten brengt, evenals andere voordelen.

 • ]

  creditSource link

  We zullen blij zijn om uw mening te zien

  Leave a reply

  Pa4den
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
  Compare