toptips van een vijfsterrenrijder

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

 • Door op een raster van hekken te rijden, leert een paard op het rechterbeen te landen en wordt de ruiter bewust van zijn lijn, legt vijfsterren-eventruiter Ben Way (foto) uit, die ons zijn tips vertelt om de rijdbaarheid van het paard te verbeteren.

  Doel

  Dit is een oefening die ik heb opgepikt tijdens een Equine Pathway trainingsdag met als doel de rijdbaarheid van het paard te verbeteren. Het doel is om de focus, rechtheid en rijdbaarheid van een paard tussen de hindernissen te verbeteren. Het is ook goed om de ruiter bewust te maken van zijn lijn en een paard te leren op het rechterbeen te landen.

  Ik gebruik de lay-out van een heel standaard raster en ben op zoek naar het paard om op de omheining te vergrendelen – ook al spring je er misschien in een scherpe hoek op – en blijf op de lijn die je hebt gekozen. Ze moeten recht blijven, zelf nadenken en zelfstandig hun pas inkorten.

  Het zou het paard ook meer bewust moeten maken van het voorbeen aan de binnenkant van de hoek op het cijfer acht, omdat dit sneller zal moeten handelen omdat het minder ruimte heeft dan dat aan de buitenkant van
  de engel.

  Verbetering van de rijdbaarheid van het paard

  1. De hoogte en indeling van de omheiningen kan variëren afhankelijk van de ervaring en het vermogen van het paard. Ik bouw het raster in het midden van de school en begin met een dwarspaal, met één stap naar een staander en dan twee stappen naar een parallelle oxer. Alle hekken moeten zo worden gebouwd dat ze vanuit beide richtingen kunnen worden gesprongen.

  2. Begin met een achttal over elk hek afzonderlijk te rijden, te beginnen met de dwarspaal, voordat je doorgaat naar het volgende hek in het raster (zie diagram één).

  3. Voor meer ervaren paarden kun je dan het tweede element van de oefening toevoegen door een gebogen lijn over het eerste en derde deel van het raster te rijden in een figuur van acht (zie diagram twee).

  4. De hekken simuleren een combinatie op de cross-country, dus je wilt dat het paard luistert, zodat ze weten waar ze heen gaan, op welk been en naar welke omheining.

  Tips en valkuilen

  • Voor jongere paarden zorg ik er meestal voor dat er grondlijnen zijn op alle omheiningen. Voor de oudere en meer ervaren paarden haal ik deze weg.
  • Als paarden niet gewend zijn om in een hoek te springen, spring ik altijd eerst de kruisstok uit de draf om ze tijd te geven.
  • Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je heel duidelijk bent met je hulpen, zodat je paard weet op welke omheining hij moet springen en vermijdt dat hij zich vastklampt aan de verkeerde omheining.
  • Hoe verder de hekken uit elkaar staan, hoe minder scherp de hoeken zullen zijn in het cijfer acht. Als je een probleem hebt, open dan de afstand tot drie stappen tussen het tweede en derde element.

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  Deze eenvoudige oefening biedt een solide basis voor skinny’s en pijlpunten om je te helpen bij het springen van een paard op een

  Event rider Georgie Spence legt uit hoe het uitvoeren van bounces in een bocht een paard kan leren snel en netjes te zijn

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten van het tijdschrift dat elke week aan uw deur wordt bezorgd, plus opties om te upgraden om toegang te krijgen tot onze online H&H Plus-service, die u het laatste nieuws brengt terwijl het gebeurt, evenals andere voordelen.

 • ]

  creditSource link

  We zullen blij zijn om uw mening te zien

  Leave a reply

  Pa4den
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
  Compare