Hoe u uw paard kunt verzamelen — toptips

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

 • Springpaard Charly Edwards, gespecialiseerd in het fokken, africhten en afleveren van jonge paarden voor de topsport, legt uit hoe je je paard kunt verzamelen tijdens het rijden

  Het dromerige beeld van een soepel en ontspannen paard dat door de arena vaart in een glorieus verzameld frame, roept bij de meesten zuchten van tevredenheid op – maar het kost veel werk om daar te komen. Er goed voor trainen, zodat jij en je paardenpartner er het maximale uithalen, kan lastig zijn. Internationaal springpaard en coach Charly Edwards legt het voor ons uit om uit te leggen hoe je je paard ophaalt.


  Verzameling vindt plaats wanneer het paard meer gewicht op zijn achterhand draagt. Er is een verhoogde inzet, lichtheid in de voorhand en zelfhouding. Het is de laatste stap in de schalen van training en wordt voorafgegaan door de andere vijf stappen – ritme, souplesse, contact, impuls en rechtgerichtheid. Om tot verzameling te komen, moeten de andere schalen van training tot op zekere hoogte worden vastgesteld. Dus voordat je op dit punt komt, heb je waarschijnlijk behoorlijk wat werk verzet!

  Naast het relatief consistent uitvoeren van de trainingsschalen, moet uw paard de spierkracht, het evenwicht, het begrip en de acceptatie van hulpmiddelen hebben om het verzamelen nauwkeurig te bereiken. Werk samen met je coach, een vriend of gebruik zelfs een video van jezelf om te beoordelen of dit allemaal op zijn plaats is. Als je het gevoel hebt dat je op één gebied tekortschiet, ga er dan weer aan werken voordat je weer verder gaat.

  Als je op het punt van verzameling komt, help je kracht op te bouwen in de bovenlijn van het paard. Op een verzamelde manier werken is zo belangrijk, omdat het die belangrijke spieren langs de rug, nek en achterhand van het paard stimuleert, waardoor kracht en souplesse ontstaat. Dat bevordert niet alleen het vermogen om op een evenwichtige en harmonieuze manier te werken, het kan ook helpen om blessures te voorkomen, zoals kreupelheid als gevolg van rugletsel of pijn. Collectie zal ook helpen om de buikspieren van een paard te ontwikkelen en hun kern te versterken om hun bovenlijn te ondersteunen door omhoog te tillen ernaartoe.

  Wanneer de verzameling tot stand is gebracht, zult u merken dat het helpt om de passen van het paard op te bouwen – ze zullen meer bergopwaarts en lichter worden in het contact – wat gelijk staat aan zelfhouding. Dit kan op zijn beurt heel gunstig zijn om de levensduur van het werkende leven van een paard te verbeteren, omdat ze de impact en druk van hun zwakkere voorpoten wegnemen en deze terugplaatsen in hun van nature sterkere achterpoten.

  Ongeacht je gekozen discipline, zal het verzamelen je paard in staat stellen om op een atletische manier te gaan, met balans en zal de “rijdbaarheid”-factor toenemen. Hier zijn enkele trainingstips om je op weg te helpen.

  Variaties in tempo

  • Werk tot middelzware stappen binnen het gekozen tempo.
  • Herhaal het tempo herhaaldelijk en breng het dan weer terug.
  • Raak gewend aan het beheersen van de variatie in tempo.
  • Gebruik stap naar galop en galop om te stappen omdat het een verlengstuk is van de variaties in tempo.
  • Focus op kwaliteit boven kwantiteit – galop of stap voor zoveel passen als nodig is totdat de overgang correct kan worden uitgevoerd.
  • De opwaartse overgang mag niet worden gehaast en paarden moeten van achteren afzetten.
  • Het is hetzelfde principe voor neerwaartse overgangen – vertraag de galop en wees in evenwicht en ontspannen voordat u gaat lopen.

  Introductie van collectie

  • Werkgalop opnemen.
  • Introduceer het verzamelen van de pas aan de korte kant – ga voor ongeveer vijf passen.
  • Ga direct terug naar werkgalop aan de lange kant.
  • Om de pas van het paard te verkorten, ga je langer zitten, verleng je je ruggengraat en neem je meerdere halve stops in het ritme van de pas van het paard (ga langer op de hoek zitten als je naar binnen gaat, vertraag je bovenlichaam en vertraag je stoel). Zodra je paard reageert, geef je hem een ​​klopje en galopperen naar voren.

  Je kunt ook tegengalop gebruiken om te helpen bij het rechtzetten en verzamelen en het is essentieel om de echte galop te verbeteren. Het zal een paard ook helpen zijn rug te gebruiken en balans te vinden.

  Oefening tegen galop

  • Begin op een grote cirkel op de juiste lijn.
  • Verander de teugel op een acht die overblijft op de ‘verkeerde’ galoplijn door de bocht en omhoog langs de lange zijde, dan terug om de teugel te wisselen op een acht.
  • Herhaal deze oefening regelmatig om te streven naar verbetering in balans.
  • Het helpt bij het aanleren van gehoorzaamheid, aangezien het paard naar je hulpen moet luisteren.
  • Om te beginnen, begin met slechts een paar tegencirkels en voeg dan geleidelijk meer toe naarmate het paard spieren en kracht krijgt.
  • Natuurlijk in de bochten, mits correct gereden, terwijl in tegengalop je paard zal verzamelen.

  Dingen om op te letten

  Soms trekken ruiters hun paarden naar achteren om te proberen te ‘verzamelen’, waarbij ze van voren naar achteren rijden in plaats van van achteren naar voren. Dit zal een kortere pas opleveren, maar het paard zal nog steeds zijn gewicht op de voorhand hebben. Je wilt dat je paard van achteren omhoog duwt in het contact.

  Het is fysiek veeleisend voor een paard om te leren verzamelen, dus vraag niet te snel te veel en zorg ervoor dat je paard sterk genoeg is om zijn gewicht in zijn achterhand te leggen.

  Het ontwikkelen van een collectie kost tijd – Rome is niet op een dag gebouwd.

  Vervolg hieronder…


  Dressuuramazone Alice Oppenheimer legt uit hoe je een paard energiek en vooruit kunt houden, ook als je afremt

  Dressuuramazone Jessica Dunn legt uit hoe je harmonie in de hand kunt bereiken en kunt voorkomen dat een paard weerstand biedt aan het hoofdstel


  Dingen om te onthouden:

  • Het paard moet van de achterkant naar de voorkant worden gereden met de energie uit de achterhand.
  • Denk aan herhaling, lof en beloning.
  • Werk gelijkmatig aan beide teugels en in alle gangen.
  • Werk in het begin in korte uitbarstingen en bouw het langzaam op, zorg ervoor dat het paard een pauze heeft – zoals mensen tussen sets in de sportschool zouden hebben.
  • Maak indien mogelijk video’s zodat u uw voortgang kunt zien, aangezien het bij elke training gemakkelijk is om te denken dat u “vastloopt”.
  • Rechtgerichtheid en verzameling zijn met elkaar verbonden, dus het verbeteren van het een zal het ander helpen bereiken.
  • Zorg ervoor dat je voldoende been hebt, anders mag het paard op de voorhand leunen en het tempo waarin ze zich bevinden onderbreken.
  • Je moet niet aan de teugels terugtrekken als je probeert te verzamelen.
  • Ga na de oefening terug naar werk/middengalop, want je wilt niet dat je paard je een kleine galop aanbiedt zonder energie.

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  Dressuuramazone Alice Oppenheimer legt uit hoe je een paard energiek en vooruit kunt houden, ook als je afremt

  Dressuuramazone Jessica Dunn legt uit hoe je harmonie in de hand kunt bereiken en kunt voorkomen dat een paard weerstand biedt aan het hoofdstel

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten van het tijdschrift dat elke week aan uw deur wordt bezorgd, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online service die u het laatste nieuws en rapporten brengt, evenals andere voordelen.

 • ]

  creditSource link

  We zullen blij zijn om uw mening te zien

  Leave a reply

  Pa4den
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
  Compare