Een paard onder een hoek springen met een topruiter

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

 • Deze eenvoudige oefening, met dank aan topruiter Francis Whittington (foto), biedt een solide basis voor skinny’s en pijlpunten om je te helpen bij het springen van een paard in een hoek

  Een paard onder een hoek springen — het doel

  Als het paard begrijpt dat hij recht moet blijven, wat hij ook voorgeschoteld krijgt, dan kun je alles springen. Het is niet nodig om herhaaldelijk over pijlpunten en skinnies te oefenen. De truc is om een ​​hoek over een basisomheining te creëren, zodat het paard evenwicht ontwikkelt via zijn schouder. Door hem te leren recht en zelfs in het contact te zijn, kunnen jullie allebei werken aan de precisie die nodig is voor deze meer technische omheiningen door een heel eenvoudige sprong te maken – zonder jezelf bang te maken.

  Oefening

  1. Plaats een eenvoudig hek op de middellijn van uw schoolgebied, iets kleins en rechtop maar breed. Het moet gemakkelijk zijn, zodat het paard goed binnen zijn comfortzone kan werken en jullie je allebei kunnen concentreren op het recht en nauwkeurig blijven. Galoppeer langs de middellijn en over het hek in elke richting, waarbij je elke keer naar de middelste plek streeft.

  2. Verhoog geleidelijk de hoek van de nadering, nog steeds gericht op het midden van de omheining en controleer de buitenschouder van het paard met uw been. Het is zijn taak om recht te blijven in de richting waarin je hem berijdt, dus maak dit duidelijk.

  3. Als je dit hebt vastgesteld, kun je meer vragen gaan stellen. Ga door met het stapsgewijs vergroten van de naderingshoek totdat je bijna op de diagonaal over de arena komt. Door te oefenen, zul je allebei een oog ontwikkelen om schuin over het hek te springen.

  4. Probeer nu naar de buitenrand van het hek te springen. Dit geeft het paard de kans om naar buiten te rennen, maar hij zou nu de vereiste moeten begrijpen om te springen.

  5. Als je eenmaal de oefening in de arena onder de knie hebt, probeer het dan over een basishek als je langlaufonderwijs geeft. Het is iets dat je alleen kunt oefenen, zonder trainer, en het zou een solide basis moeten bieden als je doorgaat naar de meer veeleisende technische hekken.

  Artikel gaat hieronder verder…


  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  Volg de tips van Grand Prix-dressuurruiter Anna Ross om de middendraf van je paard te verbeteren

  Er is niets halfslachtig, parttime of flauw als het om jou en paarden gaat. Wat jammer is voor je unhorsey


  Tips en valkuilen

  • Een uitloop in de vroege stadia betekent teruggaan naar het begin, dus neem de zaken rustig aan en kom niet in de verleiding om het proces te overhaasten. Vergroot de naderingshoek over een aantal sessies.
  • Wees positief, maar streef naar nauwkeurigheid in plaats van tempo.
  • Blijf in balans in het zadel en vertrouw erop dat je recht in de door jou gekozen hoek springt, zodat je paard zeker weet welke kant hij op moet.

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten van het tijdschrift dat elke week aan uw deur wordt bezorgd, plus opties om te upgraden om toegang te krijgen tot onze online H&H Plus-service, die u het laatste nieuws brengt terwijl het gebeurt, evenals andere voordelen.

 • ]

  creditSource link

  We zullen blij zijn om uw mening te zien

  Leave a reply

  Pa4den
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
  Compare