Bounce grid-oefening om met je paard te proberen

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

 • De vijfsterren evenementruiter legt uit hoe deze bounce grid-oefening de springtechniek van een paard kan verbeteren

  Oefening bounceraster

  Doel

  Ik gebruik deze eenvoudige rij van vier hekken op springafstanden met al mijn paarden. Het helpt om hun voetenwerk en springtechniek te verbeteren, terwijl de ruiter zich op zijn positie kan concentreren. Het kan variatie toevoegen aan je springtraining en is een goede oefening waarbij het paard het meeste werk doet, en hem aanmoedigt om zichzelf echt te gebruiken en uit te zoeken waar hij zijn voeten moet zetten. Het is ook een geweldige oefening om het paard onafhankelijk te maken tijdens het springen – hij moet alles voor zichzelf uitwerken en zichzelf uit de problemen helpen, wat hem uiteindelijk wendbaarder maakt.

  De hindernissen hoeven niet hoog te zijn en je kunt in draf komen om het simpel te houden. Het enige waar de ruiter zich op hoeft te concentreren is het handhaven van de juiste positie en balans, en laat het paard dan met rust om de rest te doen.

  Omdat het nogal een gymnastiekoefening is, is het ook gunstig voor het verbeteren van kracht, conditie en souplesse, wat een van de redenen is waarom ik het bij mijn oudere paarden de winter door gebruik om ze te laten tikken, zonder ze te hoog te laten springen.

  De bounce grid-oefening

  1. Begin, afhankelijk van de leeftijd en ervaring van het paard, met palen op de vloer waar de stuiters zouden zijn. De palen moeten op een onderlinge afstand van 3,6 m (12 ft) worden geplaatst. Als je stokken een normale wedstrijdlengte hebben, zijn ze 12ft lang, waardoor ze dezelfde lengte hebben als de afstand, dus het is heel gemakkelijk te meten. De eerste paal moet 3ft dichter bij de tweede staan, omdat deze zal fungeren als een plaatspaal voor de eerste omheining. Als het paard jong is, raad ik aan eerst een paar keer over de palen op de vloer te draven om ze te laten wennen aan waar alles zal zijn.

  2. Breng de tweede paal omhoog – ongeveer 60-80 cm, afhankelijk van de ervaring – en nader in draf, omdat het het paard de tijd geeft om de sprong te beoordelen en het voorkomt dat het snelheid gebruikt om kracht te creëren.

  3. Breng elke omheining één voor één omhoog totdat alle omheiningen omhoog staan ​​en er drie stuiters zijn, zodat het paard elke keer door het raster kan springen.

  4. Als het paard met gemak en vertrouwen naar beneden springt, voeg dan één stap na de laatste sprong een oxer toe. Blijven naderen in draf betekent dat het paard zijn eigen kracht moet creëren zonder te haasten, wat meestal resulteert in een betere techniek.

  Tips en valkuilen

  • Zodra het paard begrijpt wat er wordt gevraagd, laat u hem zo veel mogelijk met rust, met slechts een zacht contact met de teugel en een lichte onderbeenhulp. Hierdoor kan hij zichzelf gebruiken, zodat hij niet afhankelijk is van de berijder.
  • Zorg ervoor dat je met de juiste snelheid nadert, wat een vooruitstrevende draf zou moeten zijn. Te langzaam en het paard heeft niet genoeg energie, te snel en hij heeft geen tijd om zijn voeten correct te plaatsen.
  • Wees op uw hoede om voor het paard te gaan staan ​​wanneer u springt. Hij zal ruimte nodig hebben om zijn schouders op te tillen, dus een lichte zithouding heeft de voorkeur boven naar voren leunen.

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  De vijfsterren-eventer laat zien hoe de 8-vormige springoefening kan helpen bij het ontwikkelen van balans, ritme en het vermogen om te landen op

  Bekijk deze oefening van de vijfsterren Ierse evenementrijder, Clare Abbott (foto), ontworpen om de

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten van het tijdschrift dat elke week aan uw deur wordt bezorgd, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online service die u het laatste nieuws en rapporten brengt, evenals andere voordelen.

 • ]

  creditSource link

  We zullen blij zijn om uw mening te zien

  Leave a reply

  Pa4den
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
  Compare