8 trainingspareltjes van Carl Hester die je dressuurscores kunnen veranderen

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

 • Heb je je ooit afgevraagd hoe je je proefrit naar een hoger niveau kunt tillen om die waardevolle extra punten te behalen? Carl Hester deelt enkele gouden klompjes trainingsadvies die elke renner kunnen helpen om wat extra punten in de ring te trekken …

  1. Focus op je eigen positie

  “In het midden van het paard zitten is belangrijk voor het evenwicht, net zoals rechtop staan ​​essentieel is voor het evenwicht als je op de grond staat”, zegt de Olympische gouden medaillewinnaar. “Je hiel, heup en schouder moeten allemaal op één lijn liggen. Onthoud dat het de combinatie moet zijn die er elegant uitziet in de dressuur, niet de een of de ander.”

  2. Verwaarloos het zijwerk thuis niet

  Of het nu vereist is in uw tests of niet, het opnemen van wat lateraal werk in uw scholing zal helpen bij het ontwikkelen van soepelheid.

  “Je kunt een paard zien dat soepel is, want als ze zijwaarts bewegen, verandert het ritme niet”, zegt Carl, die thuis in draf en galop meegevend been aanbeveelt. “De galopopbrengst komt niet voor in tests, maar het kan heel nuttig zijn om een ​​paard te leren vrijheid via de schouder te ontwikkelen.”

  3. Leer je paard om elke keer vierkant te stoppen

  “De basis is voor iedereen – alle soorten paarden en alle soorten ruiters”, zegt Carl, en hij benadrukt dat elk paard kan worden geleerd om vierkant te stoppen om waardevolle punten op elk niveau op te pikken. Hij raadt aan om de hulp van iemand op de grond in te roepen om je te helpen bij het aanpassen van je haltes en om ze allemaal goed te berijden, zodat je paard leert elke keer precies te stoppen.

  “Alle correcties moeten worden aangebracht door vooruit te gaan”, voegt hij eraan toe. “Het paard naar achteren verplaatsen om de halt te corrigeren is onjuist.”

  4. Leer betere bochten rijden

  “Alles in een test begint vanuit een bocht, en mensen die goede bochten nemen, zijn veelzeggend”, zegt Carl, die de volgende oefening thuis aanbeveelt om jou en je paard te helpen goed de bochten in te rijden. Galop langs de lange zijde op de linker teugel en stop tegen de rand van de arena in de hoek. Breng de halte tot stand, draai het paard naar rechts, de hoek in, voordat u naar voren rijdt langs de lange zijde.

  5. Gebruik je hoofd om uit te werken hoe je zo nauwkeurig mogelijk kunt worden

  “Het verschil tussen een goede rijder en een gemiddelde rijder is niet alleen hoe ze zitten, maar ook hoe ze denken”, zegt Carl.

  “Tel het aantal galopstappen dat uw paard aan de korte kant van de arena zet, zodat u, wanneer u op een serpentine rijdt met veranderingen op de middenlijn, uw stappen kunt tellen en precies weet wanneer u de middellijn overschrijdt zonder te kijken, ” hij stelt voor.

  6. Geef en neem de teugels in handen tijdens scholingssessies

  “Als je paard in zelfhouding is, zou je de teugels moeten kunnen geven en nemen zonder dat hij uit balans raakt, maar hoeveel mensen doen dit nu echt thuis?” zegt Karel. “Als je het thuis zelfs voor drie stappen tegelijk gebruikt, kun je zien waar je bent met je training. Het zorgt er ook voor dat je paard kan ontspannen in zijn mond, wat hem aanmoedigt om op het bit te kauwen en zachter te worden.”

  7. Elke overgang die je doet, moet ertoe doen

  “Je kunt geen goede overgangen verwachten in een test als je je er niet op concentreert om ze elke keer thuis goed te krijgen”, merkt Carl op. “Elke overgang moet goed worden gereden, zelfs als het aan het einde van je sessie is of als je naar beneden komt om te lopen om je paard een pauze te geven.”

  8. Beëindig elke rit altijd op een goede manier

  “Zelfs als je een vreselijke rit in de ring hebt – en iedereen heeft ze – neem je paard terug in de warming-up en doe je gewoon vijf minuten aan een lange teugel, zodat je altijd positief eindigt”, adviseert Carl.

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  Carl Hester, de spil van ons Britse dressuurteam in Rio, deelt zijn fitness- en trainingsgeheimen – van het vermijden van

  Het tijdschrift Horse & Hound, dat elke donderdag verschijnt, staat vol met het laatste nieuws en reportages, maar ook met interviews, specials, nostalgie, dierenarts- en trainingsadviezen. Ontdek hoe u kunt genieten van het tijdschrift dat elke week aan uw deur wordt bezorgd, plus opties om uw abonnement te upgraden om toegang te krijgen tot onze online service die u het laatste nieuws en rapporten brengt, evenals andere voordelen.

 • ]

  creditSource link

  We zullen blij zijn om uw mening te zien

  Leave a reply

  Pa4den
  Logo
  Enable registration in settings - general
  Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
  Compare