Welke huisdierenverzekering is er?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0
Met een huisdierenverzekering worden onverwachte dierenartskosten opgevangen door je verzekering. Bij het afsluiten van een huisdierenverzekering is het verstandig om je eerst even te verdiepen in de verschillende huisdierenverzekeringen. Het aanbod is namelijk ontzettend groot en de duurste verzekering is helemaal niet altijd de beste. 

Wat is een huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering lijkt op een zorgverzekering die wij ook kennen. Je betaalt een vast bedrag per maand en wanneer je ziek wordt en naar het ziekenhuis moet ben je blij dat je hiervoor verzekerd bent want dan wordt dit vergoed. Dit geldt dus ook voor een huisdierenverzekering. Je hebt hiervoor een basisverzekering, maar je kunt deze ook aanvullen met extra dekkingen.

Goede zorg voor je huisdier

Wanneer je zelf niet zoveel financiële ruimte hebt of wanneer je je druk maakt over dierenartskosten, dan kan je eens nadenken over het afsluiten van een huisdierenverzekering. Zo ben je altijd voorzien voor goede zorg voor je huisdier. Naast het verzekeren van een hond of kat, kan je je paard, konijn of papegaai bij sommige verzekeraars ook verzekeren.

Je eigen risico

Het is best lastig om een goede huisdierenverzekering te kiezen. Je kan zelf kiezen hoe uitgebreid je de huisdierenverzekering wil hebben en ook wat je eigen risico dan gaat worden. Het eigen risico is vaak een vast bedrag, maar kan ook een percentage zijn. Het percentage ligt dan vaak tussen de 10 en vijftig procent.

Een goedkopere of duurdere verzekering

Als je nieuwsgierig bent naar de premie die je zult moeten betalen kan je dit online opzoeken. De premie voor een huisdierenverzekering is namelijk gebaseerd op je huisdier, zijn gewicht, leeftijd en het ras. Als je kiest voor een lage premie heb je vaak ook een lage dekking. Wanneer je een groter huisdier hebt zullen de dierenartskosten ook duurder zijn en doe je er dus verstandig aan om ook voor een wat duurdere verzekering te kiezen.

Wat wordt er allemaal vergoed

Het ligt er ook aan wat voor huisdier je wil verzekeren. Zo is een kattenverzekering vaak goedkoper dan een hondenverzekering. Wanneer je een castratie of sterilisatie belangrijk vindt, kan je voor een aanvullend pakket kiezen. Bij het afsluiten van een huisdierenverzekering is het dus belangrijk om niet alleen maar te kijken naar je premie per maand, maar ook naar wat er wordt vergoed en wat je eigen risico zal worden.

Voor de juiste dekking kiezen

Bij het kiezen van een huisdierenverzekering is het heel belangrijk dat je kiest voor de juiste dekking voor je huisdier. Als je een wat ouder huisdier hebt, is de kans groot dat deze al gesteriliseerd of gecastreerd is en dan is het zonde als je hiervoor moet betalen per maand. Sommige hondenrassen staan bekend om bepaalde ziektes zoals last van hun heupen. Het is dan handig om voor een dierenverzekering te kiezen die eventuele operaties ook vergoeden. Het is altijd verstandig om een goede vergelijking te maken van verschillende huisdierenverzekeringen. Zo weet je ook gelijk wat een verzekeraar zal uitbetalen.

Pa4den
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare